Haluatko soittamaan?

Keikkakyselyt osoitteeseen osktrelmu@gmail.com.

Aikataulut

Bändit voivat tulla kasaamaan soittokamansa milloin tahansa ravintolan avauksen (klo 17.00)  jälkeen. Saapuessanne Kulttuurikeskus Maanalaiseen ilmoittautukaa ennen alakertaan menoa tiskin takana olevalle baarihenkilöstölle ja kertokaa samalla mahdollisista erityisruokavalioistanne ja bändissänne esiintyvien lukumäärä.

Varmistakaa, että varaston ovi on suljettuna, kun testaatte vahvistimia, rumpuja jne. Backlinen, soittimien, soundien ja soittajien on oltava soundcheck-valmiudessa (ks. lavalta stageplan) kahden bändin illoissa klo 20.00 mennessä, ja kolmen bändin illoissa jo klo 19.30. Arkisin chekit ovat klo 17.30 alkaen.

Ensimmäinen esiintyjä aloittaa klo 22.00 (arkisin 19.00-20.00). Paikallinen esiintyjä on aina lähtökohtaisesti illan avaava esiintyjä. Settien pituudeksi suositellaan max. 50 minuuttia. Settien välissä on n. 15 min linjacheck ja/tai kamojen vaihtotauko.

Tekninen laitteisto & backline

Maanalaisesta löytyy paikan päältä täysi PA-laitteisto (sis. kaiken tarvittavan) sekä talon oma teknikko, joka toimii kaikkien bändien miksaajana (ellei toisin ole sovittu). Bändien tarvitsee tuoda siis vain soittimensa, soittopiuhansa ja vahvistimensa. Keveämpää roudausta suosiville talon puolesta löytyy myös perus 2×10″ bassokaappi nupilla (ja myös TC Electronicin 250w bassocombo TC:n efekteillä), 2 Marshallin Valvestate-kitaracomboa,  2 kitarakaappia (4×12″ ja 2×12″) sekä perus rumpushellit (basari, tomit, standit, penkki), joihin rumpalien on tuotava oma virvelin, pedaali ja cymbaalit.

Äänenpainetasorajoitus

Erityisesti miksauksessa ja lavalla on leikattava terveysviranomaisten äänenpainetasomittauksissa meluongelmia naapureille aiheuttaneita alle 200Hz taajuuksia (pahimpina piikkeinä 50-65 & 100 Hz). Bassotaajuuksia leikataan tarvittaessa myös soittajien vahvistimista, ja lavavoluumin kurissa pitämiseksi on cymbaaleissa käytettävä lähtökohtaisesti aina cympadeja.

Stageplan

Vahvistimien asettelu ja sijainti lavalla on tarkoin määritelty. Rummut asetataan aina niitä varten akustoituun rumpunurkkaukseen. Bändit kokoavat backlinen lavalta löytyvän stageplanin mukaisesti, siten että kaikkien vahvistimien rintamasuunta on kohti rumpalia ja vahvistimella soittajaa, jotta lavalta tulevaa turhaa vuotoa tulisi mahdollisimman vähän. Kaikki instrumentit mikitetään/vedetään linjaan, jotta yleisö saisi melurajoituksien puitteissa parhaan mahdollisen kuuntelun. Katso lavakartta täältä: MAANALAISEN STAGEPLAN – 2022

 

Kiitokset ymmärryksestä ja hyvää keikkaa!