Bändi-info

Haluatko soittamaan?

Keikkakyselyt osoitteeseen osktrelmu@gmail.com.

Aikataulut

Bändit voivat tulla kasaamaan soittokamansa milloin tahansa ravintolan avauksen (18.00)  jälkeen. Saapuessanne Kulttuurikeskus Maanalaiseen ilmoittautukaa ennen alakertaan menoa tiskin takana olevalle baarihenkilöstölle.

Varmistakaa, että varaston ovi sekä portaikon äänieristysovi ovat suljettuna, kun testaatte vahvistimia, rumpuja jne. Backlinen, soittimien, soundien ja soittajien on oltava soundcheck-valmiudessa (ks. lavalta stageplan) 20.30 mennessä (arkisin klo 18.30), jolloin chekit aloitetaan. Varsinainen soundcheck tehdään yleensä vain ensimmäisenä esiintyvälle ja muut esiintyjät pärjäävät keikkojen välissä olevan tauon aikana tehtävällä linjachekillä.

Mikäli bändinne on valinnut keikkadiilivaihtoehdoista nk. rideri-paketin, bändiruokailut ovat lähtökohtaisesti aina Ravintola Mallashovissa. Ruokailut kannattaa ajoittaa alkuiltaan.

Ensimmäinen esiintyjä aloittaa n. klo 22.30 (arkisin 20.00). Paikallinen esiintyjä on aina lähtökohtaisesti illan avaava esiintyjä. Settien pituudeksi suositellaan max. 45 minuuttia. Settien välissä on n. 20-30 min linjacheck/kamojen vaihtotauko.

Tekninen laitteisto & backline

Maanalaisesta löytyy paikan päältä täysi PA-laitteisto (sis. kaiken tarvittavan) sekä talon oma teknikko (joka toimii kaikkien bändien miksaajana) ellei toisin ole sovittu. Bändien tarvitsee tuoda siis vain soittimensa, soittopiuhansa ja vahvistimensa. Keveämpää roudausta suosiville talon puolesta löytyy myös TC Electronicin 250w bassocombo efekteillä, yksi Marshallin Valvestate-kitaracombo, 4×12″ kitarakaappi sekä perus rumpushellit (basari, tomit, standit, penkki), joihin rumpalien on tuotava oma virvelin, pedaali ja cymbaalit.

Äänenpainetasorajoitus

Erityisesti miksauksessa ja lavalla on leikattava terveysviranomaisten äänenpainetasomittauksissa meluongelmia naapureille aiheuttaneita alle 200Hz taajuuksia (pahimpina piikkeinä 50-65 & 100 Hz). Bassotaajuuksia leikataan tarvittaessa myös soittajien vahvistimista, ja lavavoluumin kurissa pitämiseksi on cymbaaleissa käytettävä lähtökohtaisesti aina cympadeja.

Stageplan

Vahvistimien asettelu ja sijainti lavalla on tarkoin määritelty. Rummut asetataan aina niitä varten akustoituun rumpunurkkaukseen. Bändit kokoavat backlinen lavalta löytyvän stageplanin mukaisesti, siten että kaikkien vahvistimien rintamasuunta on kohti rumpalia ja vahvistimella soittajaa, jotta lavalta tulevaa turhaa vuotoa tulisi mahdollisimman vähän. Kaikki instrumentit mikitetään/vedetään linjaan, jotta yleisö saisi melurajoituksien puitteissa parhaan mahdollisen kuuntelun.

Kiitokset ymmärryksestä ja hyvää keikkaa!